Echávarri deixarà l'alcaldia d'Alacant el 9 d'abril

Fins a aquest dia, l'alcalde delega totes les funcions en la número dos de la llista socialista, Eva Montesinos.

Gabriel Echávarri durant la roda de premsa d'aquest matí a la seu del PSPV-PSOE a València
Gabriel Echávarri durant la roda de premsa d'aquest matí a la seu del PSPV-PSOE a València / Manuel Lorenzo (EFE)

Gabriel Echávarri mantindrà el càrrec fins al dia 9 per a buscar durant aquests dies els suports per a investir a Eva Montesinos alcaldessa. Des del PSPV, el vicesecretari general, Manolo Mata, ha fet una crida especial a Ciutadans perquè done suport a la candidata socialista. Eva Montesinos necessita sumar 15 vots per a ser alcaldessa. A l'ajuntament alacantí, el PSPV té sis regidors; el Partit Popular, 8; Guanyar, 5; Ciutadans, 5; Compromís, 3; i hi ha dos membres no adscrits provinents de Guanyar i Ciutadans. Manolo Mata demana especialment a Ciutadans que no s'abstinga en una votació d'investidura perquè donaria l'alcaldia al Partit Popular en ser la llista més votada. Ara comença el compte arrere, unes negociacions que tots els grups intueixen complicades per a eixir del laberint i investir un nou alcalde. 

Echávarri ha assegurat que ''la solució és la delegació de funcions en Eva Montesinos per a trencar l'immobilisme dels grups municipals, poder aconseguir 15 vots i evitar que el PPCV torne al govern d'Alacant". Gabriel Echávarri abandonarà l'alcaldia i l'acta de regidor el dia 9, i ha anunciat que tornarà al seu treball en un despatx d'advocats.

La secretaria executiva del PSPV presidida pel líder del partit, Ximo Puig, li havia demanat que fera un pas al costat. Les recomanacions del partit i la pressió exterior han sigut clau en la decisió de l'alcalde. Ha assegurat que la pressió que estava suportant "era inhumana i estava afectant el seu cercle familiar i d'amics''.

L'encara alcalde d'Alacant està processat en dues causes: una per un presumpte cas de fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç i una altra per prevaricació en el despatxament de la cunyada del portaveu del PP de l'Ajuntament d'Alacant.

El processament de l'alcalde va trencar el passat mes de novembre el govern tripartit que formaven PSPV, Guanyar Alacant i Compromís. El Partit Popular ha presentat una moció de censura que, en principi, no té els suports necessaris. Però, si no s'arriba a un acord, els populars podrien aconseguir l'alcaldia en un debat d'investidura perquè són la llista més votada.

També et pot interessar

stats