Echávarri, condemnat a huit anys i mig d’inhabilitació per prevaricació

L’Audiència d’Alacant inhabilita també els dos exassessors, acusats com l’exalcalde d’Alacant, de fraccionament de contractes.

Echávarri, a l'esquerra, durant el juí
Echávarri, a l'esquerra, durant el juí / À Punt

L’Audiència Provincial d’Alacant ha condemnat l’exalcalde de la ciutat Gabriel Echávarri a huit anys i sis mesos d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per un delicte continuat de prevaricació. A més, ha condemnat pel mateix delicte els qui van ser els seus assessors, Pedro de Gea i Lalo Díez. Per a ells, les penes són de huit anys i sis mesos i set anys d’inhabilitació, respectivament.

Aquest dimarts s’ha fet pública la sentència pel cas Comerç, que va seure el socialista Echávarri i els seus dos assessors al banc dels acusats per fraccionament de contractes. La sentència no és ferma i pot presentar-se un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un termini de deu dies. 

El tribunal ha condemnat l’exalcalde per fraccionar 25 factures de contractes de publicitat i màrqueting per a la Gala del Comerç de 2016. Durant el juí, la defensa sempre ha manifestat que havia quedat demostrat que Echávarri no havia intervingut en les contractacions i que no tenia cap tracte personal amb les empreses adjudicatàries.

Durant els cinc dies que ha durat el juí, han declarat una vintena de testimonis, entre ells, l’actual alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala. 

Echávarri i els assessors recorreran contra la condemna 

Les defenses d’Echávarri i dels seus dos assessors han anunciat que, tot i que respecten i acaten la sentència, la recorreran. 

D’altra banda, des de l'Ajuntament d'Alacant, l'actual regidor de l'equip de govern Manuel Villar (PP) ha mantingut que l'única valoració que pot fer és que la denúncia que es va interposar estava "justificada". Per a Villar, amb la sentència condemnatòria ha quedat demostrat que no va ser una "denúncia política" i que no tenia "una finalitat política". 

Així mateix, el líder de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha comentat que es tracta d'una qüestió política que forma part "del passat". "Respectem i acatem totes les sentències", ha sostingut.  

També et pot interessar

stats