Duque, en el punt de mira per comprar un xalet a través d'una societat per a eludir impostos

Pablo Iglesias ha recordat que Pedro Sánchez va dir que destituiria a qui creara una societat per a eludir impostos.

Xalet a Xàbia de Pedro Duque
Xalet a Xàbia de Pedro Duque

Segons publica el diari digital OK Diario, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, hauria adquirit un xalet de luxe a Xàbia, a la Marina Alta, a nom de la societat patrimonial Copenhague Gestores de Inmuebles SL per a eludir impostos.

Aquesta societat, els administradors de la qual són Duque i la seua dona María Consuelo Femenía, es va constituir el 4 de febrer del 2005, el mateix dia en què es va comprar el xalet. La societat està destinada únicament a l'administració de béns patrimonials i no té personal contractat.

El xalet es troba en la urbanització La Corona, amb vistes a la mar, i una superfície de 750 m².

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats manté que no hi ha cap "il·legalitat o irregularitat". 

L'oposició demana explicacions

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha recordat que el president del govern, Pedro Sánchez, va dir en 2015 que si tenia en la seua direcció "un responsable polític que crea una societat interposada per a pagar la meitat dels impostos que li toca pagar", aquella persona l'endemà estaria fora de la seua executiva. 

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha recordat a Pedro Sánchez que els exministres José Manuel Soria i  Màxim Huerta van haver de dimitir "per motius fiscals". Rivera ha recordat que Sánchez va fer una moció de censura contra el govern electe, perquè "va dir que era intolerable la falta d'exemplaritat" del president Mariano Rajoy. Per al president de la formació taronja, el "taló d'Aquil·les" del cap de l'executiu és "el seu pecat original, aquesta moció de censura que no ha passat per les urnes". 

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, també ha comparat el cas de Duque amb el que va provocar la dimissió de Màxim Huerta, i li ha recordat al president del govern espanyol que va dir que faria dimitir a qualsevol membre de la seua executiva que tinguera una "societat interposada" per a eludir impostos.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha recalcat que s’hauran d’escoltar les explicacions del ministre, però també, que caldrà veure "si això es permetia" quan el ministre va comprar el xalet. "No sembla que sone molt bé la notícia", ha conclòs.

També et pot interessar

stats