Duque afirma que no existeixen il·legalitats en la compra del xalet de Xàbia

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats assegura que continuarà al capdavant de la cartera.

Pedro Duque, durant la compareixença de premsa
Pedro Duque, durant la compareixença de premsa / Santi Donaire (Efe)

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha assegurat que no va cometre cap il·legalitat en la compra d'un xalet a Xàbia, ja que no va eludir cap pagament d'impostos. Per tant, ha assegurat que seguirà al capdavant del ministeri.

Duque ha afirmat que ha parlat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui li ha expressat el seu suport i ha insistit que va recórrer a la creació d'una societat assessorat per un notari i altres persones.

El ministre ha assegurat que ha liquidat tots els impostos i que costa molt desfer-la. Així mateix, ha especificat que es tractava d'un recurs que "estava promocionant" llavors el govern espanyol. "Va ser el temps de la bambolla i ara no faríem el mateix", ha reconegut.

A més, ha negat qualsevol semblança entre el seu cas amb les declaracions en 2015 de Sánchez, quan es va comprometre a expulsar del seu equip a qui creara una societat interposada per a eludir impostos.

Finalment, ha dit que "hi ha molt treball a fer" i que demà mateix viatja a Brussel·les per a participar en un Consell de Competitivitat.

Duque ha comparegut per a donar explicacions sobre les informacions que li atribueixen una societat patrimonial per a eludir impostos.

També et pot interessar

stats