Dues exalcaldesses de Benirredrà del PP i el PSPV, absoltes de malversar diners públics

L'Audiència de València no veu delicte penal en la coneguda com a trama d'assessories.

Les dues exalcaldesses de Benirredrà, un funcionari i l'exinterventor durant el juí, en una imatge d'arxiu
Les dues exalcaldesses de Benirredrà, un funcionari i l'exinterventor durant el juí, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'Audiència Provincial de València ha absolt dues exalcaldesses de Benirredrà, una d'elles del PP i l'altra del PSPV, un funcionari i un exinterventor acusats en la coneguda com a trama d'assessories perquè no veu delicte penal.

Els fets van tindre lloc entre els anys 2007 a 2011 amb la contractació per part de les dues exalcaldesses de diversos serveis d'assessorament i comptabilitat a Assessors Econòmics Públics, entitat creada pel funcionari en la qual apareixia com a administradora la seua filla. Aquest funcionari treballava a l'Ajuntament de Xiva i va ser interventor al Consorci de Museu de la Generalitat i no consta que sol·licitara cap compatibilitat de càrrecs.

En el juí, el ministeri fiscal, qui inicialment demanava sis anys de presó a les exalcaldesses, va modificar el seu escrit i va retirar l'acusació. Sí que va mantindre com a acusats el funcionari, per al qual reclamava sis anys per delictes de prevaricació administrativa i malversació, i l'exinterventor, per al qual en demanava tres.

El tribunal considera que no hi ha una descripció suficient i clara de la intervenció dels acusats en els fets. Segons conclou la sala, en la contractació d'Assessors Econòmics Públics es va utilitzar el procediment previst legalment per a contractes menors. Tampoc veu acreditat que el funcionari del consistori tinguera consciència que l'activitat mercantil desenvolupada per l'exinterventor fora incompatible amb la condició de funcionari públic.

A més, estima que el funcionari, en autoritzar el pagament de les factures, no tenia consciència d'infringir el procediment legal aplicable ni de col·laborar en una contractació arbitrària o contrària a dret.

També et pot interessar

stats