Els dubtes sobre el Brexit preocupen els residents britànics a les comarques d'Alacant

La cònsol britànica inicia una campanya per a visitar els municipis amb més població.

Els dubtes sobre el Brexit preocupen els residents britànics a les comarques d\'Alacant
Els dubtes sobre el Brexit preocupen els residents britànics a les comarques d'Alacant

El 29 de març és la data marcada perquè el Regne Unit isca de la Unió Europea, segons es va acordar en el referèndum del Brexit. Aquesta decisió preocupa de manera especial el gran nombre de residents britànics a les nostres terres. Només a les comarques d'Alacant hi ha 77 mil residents, la zona de tot l'estat espanyol on el col·lectiu britànic és més nombrós. 

La cònsol britànica, Sarah-Jane Morris, ha començat a visitar els municipis de les comarques alacantines amb més afectats per a veure els dubtes i els problemes derivats d'aquesta decisió. Amb aquest motiu, hi haurà fins a 17 reunions en les pròximes setmanes en municipis amb un alt índex de residents britànics. Així, poblacions com la Nucia, Dénia, Benidorm, el Pinós o Torrevella tenen previstes aquestes reunions.  

Entre les principals preocupacions de molts ciutadans del Regne Unit residents en aquests municipis es troba el dret de votar en les eleccions municipals o tot allò relacionat amb la cobertura sanitària i les pensions. La situació es diferent per a les persones que estan treballant ací i estan dins del règim de la Seguretat Social, i els jubilats, que veuen més amenaçada la seua cobertura sanitària. 

Una de les solucions podrien ser els acords bilaterals entre països, com entre Espanya i el Regne Unit. Tot i que de moment hi ha tranquil·litat, la venda de vivendes en aquestes poblacions s'ha reduït un 2% en el mercat britànic.

També et pot interessar

stats