Dolores Delgado serà la nova fiscal general de l’Estat

L’exministra de Justícia, fiscal de professió, serà nomenada en el Consell de Ministres d’aquest dimarts.

Dolores Delgado durant una compareixença mentre era ministra de Justícia
Dolores Delgado durant una compareixença mentre era ministra de Justícia / Eduardo Parra (Europa Press)

L’exministra de Justícia, Dolores Delgado, serà la nova fiscal general de l’Estat. Delgado substituirà així María José Segarra. Tot apunta que Delgado, fiscal i membre de la Unió Progressista de Fiscals, serà nomenada en el Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà aquest dimarts.

L’exhumació del dictador Franco o les filtracions del cas Villarejo van marcar el mandat de Dolores Delgado com a ministra de Justícia.

En canvi, la recuperació de la justícia universal o la reforma de la llei de memòria històrica són alguns dels assumptes que li han quedat pendents a Dolores Delgado durant el seu pas pel Ministeri de Justícia.

La “ministra 23”

Des de l’oposició, el líder popular, Pablo Casado, considera que el nomenament de Delgado com a fiscal general de l’Estat és una equivocació, perquè la seua designació "ataca directament" la separació de poders i el mateix estat de dret. Al seu parer, Dolores Delgado es convertirà en la "ministra 23" del nou govern.

També des de Vox s'han mostrat crítics amb el nomenament de Delgado, i han acusat l'executiu de Sánchez d'utilitzar l'exministra com "un comandament a distància per a controlar la justícia", en paraules del portaveu parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros.

Per la seua banda, els magistrats del Suprem han rebut amb "sorpresa" i certa incredulitat el nomenament de Delgado i auguren xocs amb els fiscals del 'procés'. En la major part dels casos es qualifica l'elecció de "desafortunada" i "polèmica" en suposar un salt directe des de l'executiu a la cúpula del ministeri públic.

També et pot interessar

stats