Doble cita al govern del Botànic

La comissió de seguiment del pacte es reuneix una hora abans que ho facen Ximo Puig i Mónica Oltra.

Imatge de l'ultima reunió de la comissió de seguiment del pacte del Botànic
Imatge de l'ultima reunió de la comissió de seguiment del pacte del Botànic / À Punt NTC.

El govern del Botànic intenta trobar la pau aquesta vesprada amb dos reunions que coincidixen pràcticament amb el temps. A les 19:00 hores al Palau de la Generalitat el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra es reunixen per a superar les diferències que han mantingut en les últimes setmanes. Uns enfrontaments entre els socis de govern en el Consell que també han motivat la trobada de la comissió de seguiment del pacte del Botànic just una hora abans, a les 18:00 hores.

La reunió entre Puig i Oltra arriba després de setmanes de tensió que van començar amb la presentació dels pressupostos. Mónica Oltra qüestionava els comptes del seu departament, també hi van sorgir diferències sobre les restriccions pel coronavirus i, fins i tot, missatges en Twitter en què la vicepresidenta qüestionava actes com la presentació de l'estratègia valenciana de recuperació. Una tensió en augment que s'ha estés en les xarxes socials, sobretot entre membres de Compromís i del PSPV i que han arribat, fins i tot, a les declaracions públiques. En la reunió d’aquest dimecres el president i la vicepresidenta intentaran rebaixar la tensió.

També aquesta vesprada en la reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic es mirarà de rebaixar la tensió. Els tres partits de govern, els socialistes, Compromís i Unides Podem intentaran establir mecanismes de treball per a evitar enfrontaments públics i coordinar l'acció política.

La reunió del pacte del Botànic se celebrarà una hora abans que la que mantindran Puig i Oltra, una convocatòria que ha causat recels en Unides Podem que considera que la cita política més rellevant d'aquesta vesprada no és la bilateral, sinó la que tenen a la seu de Compromís els tres socis de govern.

També et pot interessar

stats