Divalterra tenia un consell de direcció paral·lel a l'oficial

Aquest òrgan actuava al marge del consell d'administració responsable del govern de la societat.

Divalterra tenia un consell de direcció paral·lel a l\'oficial
Divalterra tenia un consell de direcció paral·lel a l'oficial

Divalterra va crear un consell de direcció que no estava reflectit en els estatuts i actuava al marge del consell d'administració responsable del govern de la societat, segons un informe que la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef).

El text ha sigut remés al jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga la suposada contractació fraudulenta de nou ‘endollats’ en Divalterra. Segons els policies, aquestes persones haurien cobrat més de dos milions d'euros al llarg de la legislatura.

En l'informe policial es revelen documents oposats després de l'anàlisi del mòbil de l’expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez. Així, s'esmenta l'existència d'aquest òrgan, "que realitzava les funcions que estatutàriament li corresponia al consell d'administració".

Així mateix, en el mòbil de l'assessor de la Diputació Manuel Reguart, també investigat en aquesta causa, es va trobar un calendari de dates per a reunions del consell d'administració i unes altres per al consell de direcció.

"Sembla quedar acreditat l'existència d'un òrgan denominat consell de direcció de Divalterra, que resulta ser alié totalment a l'estructura interna de la societat, sense que conste la seua composició i les seues funcions en els estatuts d'aquesta", assegura l’informe.

Els policies diuen que aquest consell de direcció es reunia "amb assiduïtat" i "hi participaven els partits polítics que formen el pacte de govern i decideixen el que es tractarà en el consell d'administració".

El dossier de la Udef inclou documents que mostren "la incertesa jurídica respecte a la contractació d'alts directius". A més, assenyala que el denominat "consell de direcció polític deixa al marge de les decisions preses en Divalterra als partits de l'oposició, PP i Ciutadans".

El dossier de la Udef també informa de donacions per part d'alguns dels alts càrrecs de Divalterra als seus respectius partits polítics (PSPV-PSOE i Compromís) i aporta resguards d'algunes transferències.

També et pot interessar

stats