La dissolució de Les Corts deixa sense aprovar 7 de les 15 lleis compromeses pel Botànic

Entre aquestes està la reforma de la Llei del Consell Audiovisual, la Llei electoral valenciana o la d’expresidents de la Generalitat.

La dissolució de Les Corts deixa sense aprovar 7 de les 15 lleis compromeses pel Botànic
La dissolució de Les Corts deixa sense aprovar 7 de les 15 lleis compromeses pel Botànic

Després de la dissolució anticipada de les Corts que ha anunciat aquest dilluns el president Ximo Puig, com a conseqüència de l’avançament electoral, set lleis en procés de tramitació quedaran finalment sense aprovar. Formen part de les quinze lleis compromeses en l’acord pressupostari que van signar el 30 d’octubre entre el Consell i Podem. 

L’acord, que tenia com a objectiu facilitar l’aprovació dels últims pressupostos, pretenia donar prioritat a diverses lleis que estaven en tramitació en les Corts i que els socis del govern del Botànic consideraven “fonamentals” en diversos sectors, des de la millora d’infraestructures fins a la defensa del territori o la protecció social dels més vulnerables.

Quedarà pendent la reforma de la Llei del Consell Audiovisual, que havia de debatre’s aquest dimarts, i que proposava que foren les Corts les que elegiren la presidència de l’òrgan, i no el president de la Generalitat. Igualment ocorrerà amb la proposta de la Llei electoral valenciana, que va ser rebutjada en el ple per la oposició de Ciutadans.

Entre les iniciatives en procés de tramitació que es queden a meitat camí es troben algunes plantejades per Podem, com ara la proposta de llei sobre les competències de les diputacions, o una altra sobre prevenció de residus i foment de l’economia circular. Dos propostes més del partit violeta que quedaran sense tramitar seran la polèmica Llei d’expresidents de la Generalitat i la modificació de la Llei de seguretat ferroviària.

També s’havia de debatre aquest dimarts en comissió el projecte de llei sobre l’Institut Cartogràfic, que no figura en l’acord entre el Consell i Podem, però la tramitació del qual s’aprofitaria per a corregir “un error de transcripció” d’un article de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP).

De les quinze lleis s’han aprovat huit: la de serveis socials inclusius, la d’infància i adolescència, la LOTUP, la d’estructures agràries, la d’igualtat de persones LGBTI, la de mediació, la dels grups d’interés i la dels drets dels consumidors davant les titulitzacions hipotecàries.

També et pot interessar

stats