Podem dissenya noves estratègies davant el possible avançament electoral

La formació reuneix aquest divendres el Consell Ciutadà Estatal, el màxim òrgan de direcció del partit.

El partit de Pablo Iglesias es reunirà hui divendres per a plantejar el seu nou full de ruta davant el possible avançament electoral
El partit de Pablo Iglesias es reunirà hui divendres per a plantejar el seu nou full de ruta davant el possible avançament electoral / Chema Moya (Efe)

Podem reuneix aquest divendres el Consell Ciutadà Estatal, el màxim òrgan de direcció del partit, per a definir el seu nou full de ruta davant el possible avançament electoral. “Si un govern amb 84 diputats perd la majoria parlamentària i no pot ni tan sols aprovar els pressupostos, tindrà molt difícil mantindre’s i no convocar eleccions”, repetia aquesta setmana el líder de la formació, Pablo Iglesias. Aquest nou escenari l’obligaria a replantejar-se les mesures acordades amb el partit de Pedro Sánchez  i convertirien Podem en un opositor al PSOE.

El govern espanyol viu una situació política tensa davant la impossibilitat d'aprovar els pressupostos generals de l’Estat (PGE). Això ha propiciat un bloqueig parlamentari i ha donat força a l’opció d’eleccions anticipades, votacions que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, no descarta que es puguen celebrar el mes de maig

El mateix secretari d’Organització i Programa de Podem, Pablo Echenique, remarcà diumenge la necessitat de convocar eleccions si no s’aproven els pressupostos, tot i considerar-ho perillós. "Si fracasssa de manera anticipada la presidència de Pedro Sánchez, podríem tindre un govern del PP, Ciutadans i Vox, i això seria terrible”, ha remarcat Echenique. Però cap dirigent ho considera tot perdut i insten Sánchez a no descartar l’aprovació dels pressupostos.

D'altra banda, Podem ha cancel·lat el projecte La mitad del camino, una proposta de periòdic que pretenia explicar els acords pressupostaris amb el govern espanyol per diversos territoris d’Espanya. Aquesta decisió s’ha pres després, una vegada que han conclòs que no té sentit “vendre una cosa” que l’executiu no debatrà al Congrés.

Comunitat Valenciana

El dimarts 20 de novembre Podem a la Comunitat Valenciana va obrir el procés de primàries per a les candidatures de les eleccions del 2019. Estaran obertes telemàticament fins diumenge que ve a mitjanit

La possibilitat d’un avançament electoral també a la Comunitat Valenciana ha dividit els partits polítics valencians, que han acusat Ximo Puig de "tacticisme polític" després que el president de la Generalitat ha assegurat que estudiarà si avança les eleccions autonòmiques en el cas que finalment Pedro Sánchez convocara els comicis generals per al 26 de maig.

També et pot interessar

stats