Disparitat d’opinions en les mesures de l’era coronavirus que pretenen aprovar a les Corts

Les mesures socials i econòmiques per a combatre l’impacte de la pandèmia han centrat el debat.

Disparitat d’opinions en les mesures de l’era coronavirus que pretenen aprovar a les Corts
Disparitat d’opinions en les mesures de l’era coronavirus que pretenen aprovar a les Corts

El ple de les Corts ha celebrat aquest dimarts la seua primera sessió presencial de l’era coronavirus. Precisament les mesures socials i econòmiques per a combatre l’impacte de la pandèmia del coronavirus han sigut el centre d’atenció del debat.

Des dels diferents punts de vista, tots els grups han aportat una sèrie d’idees per tal d’incentivar els sectors que integren la societat valenciana.

D’una banda, el Secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, ha assegurat que és necessari el foment de la mobilitat sostenible a través de la donació d’incentius fiscals a les rendes menors de 25.000 euros per a la compra o reparació de bicis o patinets elèctrics. En concret, planteja incentius en forma d’euros per quilòmetres als treballadors que acudisquen al seu lloc amb bicicleta amb un màxim de 30 euros mensuals.

Des dels seus socis de govern, el diputat en les Corts d’Unides Podem, Ferran Martínez, ha incorporat la figura del teletreball com una peça clau en la recuperació. “Pot ser una oportunitat per a avançar o pot ser també un focus de regressió social”, ha assegurat.

Des de l’oposició, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha presentat un pla de xoc sanitari que preveu millores en les condicions laborals del metges interins residents (MIR) perquè se’ls contracte com a adjunts quan estiguen en l’últim any. Així mateix, també ha proposat que es passe per contemplar les sanitàries com a professions de risc, PCR periòdiques per a detectar i protegir als professionals o la creació d’una unitat sanitària multidisciplinària en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha destacat la figura de l’automoció per a l’economia de la Comunitat Valenciana i ha apostat per la innovació, per la reactivació de la demanda i per avançar cap a la descarbonització, ja que, no “volem que passe com a Barcelona”.

Finalment, el diputat de Vox, José Luis Aguirre, ha demanat ajudes per al sector taurí.

El ple de les Corts triarà i votarà dijous els representants que defendran, al Congrés, a Madrid, el dret civil valencià.

També et pot interessar

stats