Discrepància entre el govern central i el Vaticà per la inhumació de Franco

Carmen Calvo anuncia l'acord per a soterrar el dictador a l'Almudena, la Santa Seu ho desmenteix i la vicepresidenta ho ratifica.

La vicepresidenta Carmen Calvo ratifica que ahir dilluns va acordar amb el secretari d'Estat Vaticà, Pietro Pasolin, no soterrar Franco a l'Almudena.
La vicepresidenta Carmen Calvo ratifica que ahir dilluns va acordar amb el secretari d'Estat Vaticà, Pietro Pasolin, no soterrar Franco a l'Almudena.

La vicepresidenta Carmen Calvo ratifica que ahir dilluns va acordar amb el secretari d'Estat Vaticà, Pietro Pasolin, que les restes de Franco no serien inhumades a la catedral de l'Almudena de Madrid. 

És la resposta al comunicat de desmentit enviat pel portaveu de la Santa Seu, Greg Burke, hores després que la vicepresidenta fera pública la informació i en què assenyala que Pasolin "en cap moment s'ha pronunciat sobre el lloc de la inhumació" de Franco.  

El Vaticà diu que només s'ha mostrat a favor de buscar una alternativa a l'Almudena

La Santa Seu ha afegit que el cardenal Pietro Parolin no s'oposa a l'exhumació del dictador del Valle de los Caídos i aclareix que en la reunió el portaveu del Vaticà només es va manifestar a favor d'explorar altres alternatives al soterrament a l'Almudena a través del diàleg amb la família. 

Així i tot, el Vaticà puntualitza que “és cert que la senyora Carmen Calvo va expressar la seua preocupació per la possible sepultura a la catedral de l'Almudena i el seu desig d'explorar altres alternatives, també a través del diàleg amb la família” i que al cardenal secretari d'Estat “li va semblar oportuna aquesta solució”.

Així ho ha precisat la Santa Seu hores després que Carmen Calvo anunciara aquest dimarts als passadissos del Congrés que l'executiu i l'Església havien “acordat” treballar junts per a “trobar una eixida” a aquesta situació que, “òbviament” no pot consistir que les restes del dictador acaben a la cripta de la catedral madrilenya. 

També et pot interessar

stats