Dirigents del PP reclamen solucions perquè els afectats pels trens cancel·lats a València arriben a votar

Mazón demana al govern espanyol que pose "tots els mitjans per a garantir la democràcia" i el dret al sufragi

El president de la Generalitat i president del PPCV, Carlos Mazón, vota aquest diumenge
El president de la Generalitat i president del PPCV, Carlos Mazón, vota aquest diumenge / Pablo Miranzo

La incidència ferroviària que ha obligat a interrompre la circulació de trens de llarga distància amb origen o destinació en l'estació d'AVE de Joaquim Sorolla, a València, ha trencat la calma en aquesta jornada electoral del 23J, en què Espanya celebra comicis generals. 

En l'esfera política, sobretot en cercles del Partit Popular, diversos dirigents han reclamat públicament al govern espanyol que oferisca alternatives per a garantir que tota la ciutadania pot anar a votar. Almenys hi ha nou trens de llarga distància afectats per la suspensió, molts en connexió de la capital valenciana amb Madrid.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha demanat a l'executiu estatal que pose "tots els mitjans per a garantir la democràcia" i que les persones afectades per la suspensió de la circulació de trens d'alta velocitat d'entrada i eixida de València des de primera hora del matí "puguen exercir el dret al vot". En un missatge difós a través de Twitter, el mandatari popular ha afirmat que és "frustrant" que la línia d'AVE "més transitada d'Espanya", la que circula entre Madrid i la Comunitat Valenciana, patisca aquest diumenge una incidència, precisament el dia de les eleccions generals.

També ha exigit solucions el cap de llista al Congrés del PP per València, Esteban González Pons, en declaracions als mitjans justament després de depositar la papereta a l'urna. "Si ja eren unes eleccions planificades per a no anar, sols faltava açò", ha sentenciat el candidat popular, qui després ha revelat que la família està entre els damnificats en les estacions.  

Per la seua banda, l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, ha demanat que se solucione l'avaria "a la màxima rapidesa" i que s'articulen "alternatives" per a garantir el dret a vot dels viatgers afectats.

També et pot interessar

stats