El dirigent del PSOE de Castella i Lleó acusat de violència masclista deixa tots els càrrecs

L’exprocurador socialista ha renunciat a l’acta i el partit l'ha suspés de militància manera cautelar

L'exprocurador socialista de les el procurador socialista a les Corts de Castella i Lleó, Ángel Hernández, abandona una comissaria aquest dimarts
L'exprocurador socialista de les el procurador socialista a les Corts de Castella i Lleó, Ángel Hernández, abandona una comissaria aquest dimarts / Wifredo García Álvaro (Efe)

El ja exprocurador del PSOE a les Corts de Castella i Lleó detingut dilluns a la nit després de colpejar repetidament la porta de l'habitatge de la parella, Ángel Hernández, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a tots els càrrecs polítics i públics. El polític està acusat de delictes d'amenaces, assetjament, coaccions i maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona.

Hernández, que ahir va quedar en llibertat la després de declarar al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Sòria, ha recalcat en un comunicat remés pel PSOE autonòmic que "sempre" ha tractat d'actuar amb "exemplaritat" en la vida pública i privada, amb la "responsabilitat" dels càrrecs que ha ostentat.

A més dels delictes per amenaces, assetjament, coaccions i maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona, el jutjat ha instruït diligències per atemptat o resistència a agents de l'autoritat, segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

En aquesta línia, el jutjat ha decretat per a l'exdirigent del Partit Socialista castellanolleonés la prohibició d'aproximar-se a menys de 300 metres de la parella, així com comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. També haurà de comparéixer davant de l'autoritat judicial quan siga citat.

Hernández ha renunciat a l'acta de procurador a les Corts, ha perdut la condició d'aforat i el jutjaran a Sòria. Aquest dimarts el partit el va suspendre de militància de manera cautelar i després el polític ha sol·licitat la baixa com a afiliat.

També et pot interessar

stats