El dirigent del PP basc Borja Sémper deixa la política

Se'n va perquè "el clima polític general" no és del seu grat i perquè rebutja "la política de trinxeres, que s'obstina a alçar murs".

Borja Sémper, president del PP de Guipúscoa i portaveu d'aquest partit al Parlament Basc, en una imatge d'arxiu
Borja Sémper, president del PP de Guipúscoa i portaveu d'aquest partit al Parlament basc, en una imatge d'arxiu / Efe

El president del Partit Popular de Guipúscoa i portaveu en el Parlament basc, Borja Sémper, ha decidit abandonar la política. Ho fa després de mesos de falta de sintonia entre el PP basc i la direcció nacional.

Sémper ha protagonitzat diversos enfrontaments amb la portaveu popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i també ha tingut diferències amb el president de Vox, Santiago Abascal, amb qui va coincidir en el Partit Popular al País Basc. De fet, una de les causes de l'adeu a la política és el desencant per la influència de Vox i per les declaracions pujades de to.

Alguns companys, com l'eurodiputat del PP Esteban González Pons, ja s'han acomiadat de Sémper. "Benvolgut amic, et desitge molta sort. M'honra haver bregat en política al teu costat, especialment en els anys de plom. La política trobarà a faltar la teua creativitat i independència. Eres lliure, sempre ho has sigut", ha escrit en el seu compte de Twitter.

Sémper ha atribuït la decisió a la "fi d'una etapa personal", i no ha lliscat ni un sol retret al PP, un partit que, segons ha dit, li ha permés sempre expressar-se amb "llibertat".

No obstant això, ha admés que "el clima polític general" no és del seu grat, perquè considera que els adversaris "no són enemics", i perquè rebutja "la política de trinxeres, que s'obstina a alçar murs".

També et pot interessar

stats