El director del Muvim diu que el procés de contractació de mims va ser fiscalitzat per la Intervenció

Rafael Company ha assegurat que el diputat Xavier Rius desconeixia com es contractava aquest servei.

El director del Muvim diu que el procés de contractació de mims va ser fiscalitzat per la Intervenció
El director del Muvim diu que el procés de contractació de mims va ser fiscalitzat per la Intervenció

El director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim), Rafael Company, ha assegurat en la seua declaració com investigat en el Jutjat d'Instrucció número 7 de València que el portaveu de Compromís i diputat de Cultura en la Diputació de València, Xavier Rius, no coneixia com es contractava el servei d’actors del centre cultural, i que aquest va ser fiscalitzat per la Intervenció.

Company ha explicat que el tràmit de contractació d’actors-mims sempre ha correspost a la part administrativa del Muvim, ja des de les anteriors legislatures.

En aquesta línia, ha ratificat els arguments esgrimits fins ara per Rius sobre aquest assumpte. Així, ha explicat que en cas que s’haguera produït alguna irregularitat, seria de funcionament administratiu i d’un “vici heretat” de l’època del PP al capdavant de la institució provincial.

Finalment, ha defensat que aquest tràmit administratiu sempre ha sigut fiscalitzat positivament per la Intervenció de la Diputació de València, però ha negat que s’haja produït cap mena de delicte, segons les mateixes fonts.

La causa es va obrir arran d’una querella presentada per la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, per una presumpta prevaricació administrativa en la contractació de personal per a l’exposició permanent del Muvim, i va implicar a quatre persones com a investigats.

Per la seua banda, després de l’anunci de la presentació de la querella, Rius va defensar que la gestió realitzada en el Muvim està “auditada” per la Intervenció de la corporació i va acusar el PP de llançar una campanya contra ell.

També et pot interessar

stats