El director de l’IVF diu que l’aval a la Institució Firal Alacantina era “una operació de gran risc”

Manuel Illueca assegura que en l’actualitat aquesta operació seria “impossible, no cabria una cosa així”.

El director de l’IVF diu que l’aval a la Institució Firal Alacantina era “una operació de gran risc”
El director de l’IVF diu que l’aval a la Institució Firal Alacantina era “una operació de gran risc”

L’actual director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha afirmat que l’operació per la qual aquesta entitat va avalar fa més de deu anys la Institució Firal Alacantina (IFA), per a dur a terme el projecte d’ampliació, era “de gran risc” atesos els ingressos i el model de negoci. 

A més, Illueca ha indicat que no ha trobat informes que mesuraren el risc o projeccions financeres per a sostindre aqueixa operació, i ha afegit que hui en dia seria “impossible, no hi cabria una cosa així”.

Així ho ha indicat durant la compareixença en la comissió d’investigació en les Corts sobre els recintes firals, quan li han preguntat per les circumstàncies al voltant de la concessió de l’aval en el marc del projecte d’ampliació de l’IFA, amb una inversió màxima prevista de 160 milions.

Segons ha assenyalat Illueca, “mai va estar en la ment de ningú” que amb els ingressos de l’IFA en els anys 2004 i 2005 es poguera justificar la inversió, ja que “era impossible que l’assumira”. 

A més, Illueca ha assenyalat que malgrat que en aquell moment, l’IFA era una entitat de dret privat i els informes previs no eren preceptius, en l’actualitat l’IVF demana, en totes les operacions amb entitats privades, aqueix estudi de viabilitat. “Es pot fallar però ha d’haver-hi un mesurament del risc”, ha reiterat.

Comissió sobre la Institució Firal Alacantina

En la comissió de les Corts va comparéixer la setmana passada l’expresident de la CAM i de la Institució Firal Alacantina, Modesto Crespo, que va assegurar que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l’IVF van posar “la millor obstinació” en el desenvolupament del projecte d’ampliació de la institució.

En la compareixença, Crespo va assegurar que aquest projecte tenia “moltes possibilitats” i “hauria sigut sensacional”. 

També et pot interessar

stats