Les direccions de Podem i EU donen un pas més per substituir Davó per Lima

Un grup de 13 afins a l’exportaveu prepara un recurs contra l’elecció de la coordinadora general de Podem.

Lima i Pérez Garijo, aquest dilluns.
Lima i Pérez Garijo, aquest dilluns. / Unides Podem

El guió previst es va complint en la crisi oberta en Unides Podem. Les direccions de Podem i Esquerra Unida han instat aquest dilluns el seu grup parlamentari en les Corts al fet que nomene Pilar Lima, coordinadora general de Podem, com a nova síndica d’Unides Podem. Mentrestant, els afins a Naiara Davó, síndica actual, preparen un recurs a la comissió de garanties de Podem en entendre que la votació del cessament va ser “irregular”.

En la reunió de la direcció de la coalició han participat Lima per part de Podem i Rosa Pérez Garijo, també consellera de Transparència, per EUPV. Pérez Garijo mateix havia anticipat aquest dilluns a Les notícies del matí que el canvi hauria de considerar-se dins “la normalitat democràtica”. Podem ha traslladat l’elecció de Lima, aprovada dissabte passat pel seu consell ciutadà valencià amb 27 vots a favor i dues abstencions, i la direcció ha decidit dictar al grup parlamentari d’UP el nomenament de la nova síndica.

Els afins a Davó, mentrestant, estan disposats a plantar cara a la decisió de Lima. Uns 13 consellers pròxims a l’exportaveu preparen un recurs contra l’elecció de Lima en considerar que la votació no va tindre totes els garanties que estableixen els estatuts de Podem, com la necessitat d’escoltar la posició del grup parlamentari abans de prendre una decisió. En aquest grup estan la majoria dels que li van donar suport en el procés intern en el qual es va enfrontar fa alguns mesos a Lima pel lideratge de Podem, així com alguns dels seus companys en les Corts com Ferran Martínez, Beatriu Gascó o Irene Gómez.

També et pot interessar