Els diputats valencians del PP es comprometen a una “oposició constructiva” al govern de Sánchez i Iglesias

Iniciatives per a l’agricultura i el finançament just són algunes de les reivindicacions que assumiran els diputats i senadors del PPCV.

Isabel Bonig, al centre, amb alguns dels diputats i senadors electes hui a València
Isabel Bonig, al centre, amb alguns dels diputats i senadors electes hui a València / À Punt Media

Els huit diputats i els sis senadors electes del PP treballaran fent una “oposició constructiva” al nou govern que formaran el PSOE i Unides Podem. És la declaració d’intencions que ha manifestat aquesta vesprada la presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que ha participat junt amb els nous càrrecs electes en un acte simbòlic abans de la reunió de l’executiva del partit per a valorar els resultats electorals

Segons la presidenta dels populars, “l’oposició constructiva” a què es referia és necessària perquè Espanya té “un repte econòmic important per la desacceleració que ja està damunt, i una crisi territorial i política a Catalunya”. A més, Bonig ha assenyalat que els càrrecs electes pel seu partit reivindicaran iniciatives per a donar auport a l’agricultura i un finançament just. 

També en clau financera, respecte al projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020, que es debat a partir d’aquest divendres, la síndica del PP a les Corts ha justificat l’esmena a la totalitat del seu grup en la necessitat de modificar uns comptes que són “irrisoris”. Segons la popular, els comptes del 2020 han inclòs 1.325 milions ficticis i, a més, “no retallen en privilegis, com es pot veure en el capítol de personal, un capítol per als “endollats” del govern autonòmic”. 

La mateixa línia en els PGE 

En opinió de Bonig, el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ha comprat la pau política entre els seus socis del Botànic” amb els comptes del pròxim any i ha perjudicat els valencians, als quals ha augmentat la pressió fiscal amb 232 milions d’euros més d’impostos. Per a la presidenta dels populars valencians, el govern central seguirà la mateixa línia que Puig quan dissenye els pressupostos generals de l’Estat, amb els quals s’intentarà “contentar els socis de govern en detriment de l’interés general d’Espanya”. 

Així mateix, la representant dels populars valencians s’ha mostrat “preocupada” per la falta de responsabilitats que haurien d’assumir Puig i Sánchez pel trasllat de la producció de motors als Estats Units. 

Isabel Bonig ha aprofitat la foto de família amb els nous càrrecs electes per a lamentar les declaracions de la ministra d’Educació en funcions, que ha negat que triar una “ensenyança religiosa” siga un dret constitucional: un aspecte que “preocupa molt” els populars. 

També et pot interessar

stats