Els diputats accepten la renúncia de Jorge Rodríguez

El 17 de juliol se celebrarà el ple per a investir el nou president de la Diputació de València

Aquest dijous s'accepta la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació
Aquest dijous s'accepta la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació / Diputació de València

Jorge Rodríguez és oficialment expresident de la Diputació de València. La cambra ha acceptat la seua renúncia i en el ple del 17 de juliol s’escollirà el seu successor. Només hi ha un candidat, Toni Gaspar, diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, proposat pel PSPV. Els grups que formen l'equip de govern de la corporació provincial –PSPV, Compromís, EU i València en Comú– ja han avançat que han decidit donar-li suport.

L’operació Alqueria investiga la presumpta contractació irregular d’alts càrrecs per a l’empresa Divalterra i va suposar la detenció de Rodríguez i altres 5 persones més. La presidenta en funcions de la Diputació, Maria Josep Amigó, va anunciar el tancament ordenat de Divalterra i hui el consell administratiu de l’empresa es reuneix per a destituir els cogerents i el secretari d'aquest òrgan: Agustina Brines, ja destituïda per Compromís, Xavier Simó i Jorge Cuerda, detinguts també en l'operació Alqueria. 

La Portaveu del PP en la Diputació de València, Maria Carmen Contelles, ha criticat el tancament de Divalterra i ha afirmat que “es tanca perquè és la moneda de canvi d’Esquerra Unida i València en comú per a mantindre el PSPV”, i ha afegit que haurien d’explicar-los als treballadors que “canvien cadirots per acomiadaments”.

Per la seua banda, Pablo Seguí, portaveu de l’equip de govern, ha acusat el Partit Popular de voler “fer sang” i ha explicat que no entraran a jugar al seu joc. A més, Seguí ha assegurat que l’equip del govern defensa que “Jorge Rodríguez ha dimitit de manera exemplar, una cosa que Alfons Rus no va fer”.

Ciutadans ha proposat que es forme un govern de transició, format per tècnics i amb una presidència testimonials, perquè lidere la Diputació de València fins al mes de maig, quan se celebraran les eleccions autonòmiques. 

Secret de sumari del cas Alqueria

El magistrat del jutjat d'instrucció número 9 de València va acordar ahir mantindre el secret sumarial del cas Alqueria, en el qual estan investigats l'expresident de la Diputació provincial, Jorge Rodríguez, assessors seus i alts càrrecs de Divalterra, per a evitar el perjuí a la investigació dels delictes presumptament comesos, "de notòria gravetat". L'instructor de la causa justifica la decisió afirmant que encara no ha donat temps d'analitzar la "nombrosa documentació" intervinguda en els escorcolls realitzats en diverses seus públiques i domicilis.

També et pot interessar

stats