El diputat per Alacant Txema Guijarro, successor d'Errejón en l'executiva de Podem

Pablo Iglesias remodela la cúpula del partit morat sense oposició interna després del fracàs electoral.

El diputat per Alacant Txema Guijarro, successor d\'Errejón en l\'executiva de Podem
El diputat per Alacant Txema Guijarro, successor d'Errejón en l'executiva de Podem

El diputat per la circunscripció d'Alacant Txema Guijarro és, des d'aquest dissabte, el nou secretari d'anàlisi electoral i discurs de Podem. És una posició que pot considerar-se hereua del lloc que ocupava Íñigo Errejón, un dels fundadors del partit morat i actualment diputat de l'Assamblea de Madrid. 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha aconseguit el suport pràcticament unànim del consell ciutadà estatal per a remodelar la cúpula del partit en què ningú ha qüestionat el seu lideratge després del fracàs electoral del 26M. La nova composició de l'executiva proposada per Iglesias s'ha aprovat amb 42 vots a favor, sis abstencions i cap en contra. 

A banda de l'entrada de Guijarro, que també és secretari del grup parlamentari d'Unides Podem en el Congrés, el principal canvi és el nomenament d'Alberto Rodríguez com a nou secretari d'organització, en substitució de Pablo Echenique. El fins ara secretari d'organització passa a encapçalar la secretaria d'acció de govern, acció institucional i programa.

Echenique ha justificat la pròpia destitució perquè no ha aconseguit "els objectius que s'havien plantejat des de la secretaria". Assegura, de cara al futur, que encara "queda treball a fer", i que aquesta serà, precisament, una de les principals tasques de la nova secretaria d'organització que encapçalarà el successor. 

Irene Montero continua com a portaveu parlamentària, mentre que Noelia Vera serà en solitari portaveu del partit, càrrec que compartia abans amb Echenique. 

També et pot interessar

stats