Les diputacions de Castelló i Terol pacten dos convenis en matèria d’emergències i carreteres

Els presidents de les dues institucions han destacat la necessitat de treballar conjuntament.

Els presidents de les diputacions de Castelló i Terol, José Martí i Manuel Rando
Els presidents de les diputacions de Castelló i Terol, José Martí i Manuel Rando / À Punt NTC.

Els presidents de les diputacions de dos territoris veïns, Castelló i Terol, s’han reunit aquest dijous a la capital de la Plana. Ha sigut la primera trobada entre José Martí i Manuel Rando, que comparteixen reptes i problemes com el de l’Espanya buidada.

A la reunió s’han tractat temes que afecten les zones limítrofes, com les actuacions a les carreteres, la prestació de serveis als municipis que estan en aquestes àrees o els protocols d’actuació a la frontera entre Castelló i Terol quan es produïsquen episodis de nevades com el de la borrasca Gloria, fa unes setmanes.

Martí i Rando han destacat la necessitat de treballar conjuntament perquè les comunicacions a la zona siguen fluides i segures, ja que hi ha una important franja de població que comparteix frontera administrativa, històrica i, fins i tot serveis sanitaris i educatius. Un exemple d’açò és el cas del poble terolenc de La Cuba, on els seus 63 habitants van al metge al Forcall, o els ciutadans d’Herbers, que depenen educativament i sanitàriament d’Alcanyís.

Aquesta col·laboració entre les dues institucions provincials es materialitzarà en la creació de dos convenis que arrepleguen les necessitats en matèria d’emergències i carreteres.

També et pot interessar

stats