La Diputació de València triarà nou president el 17 de juliol

Toni Gaspar, diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, és l'únic candidat per a substituir Jorge Rodríguez.

Jorge Rodríguez i el seu successor, Toni Gaspar
Jorge Rodríguez i el seu successor, Toni Gaspar / Kai Foersterling (Efe)

La Diputació de València celebrarà dimarts 17 de juliol el ple en què s'elegirà el nou president de la institució que substituirà en el càrrec Jorge Rodríguez.

Rodríguez va dimitir per la seua vinculació amb l'operació Alqueria, que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu en l'empresa pública Divalterra.

Toni Gaspar, diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, proposat pel PSPV, és l'únic candidat a la presidència de la Diputació, i els grups que formen l'equip de govern de la corporació provincial, PSPV, Compromís, EU i València en Comú, ja han avançat que han decidit donar-li suport.

Aquest mateix dia, abans del ple d'elecció del president, tindrà lloc una sessió en què prendrà possessió Rebeca Torró, la persona que ocuparà el lloc de diputat de Rodríguez, que, no sols ha renunciat a la presidència, sinó també a la seua acta en aquesta institució.

Abans de designar el nou president aquest dijous 12 de juliol, la Diputació celebrarà un altre ple en el qual prendrà en consideració la renúncia de Jorge Rodríguez. Per a la mateixa jornada, s'ha programat un consell d'administració de Divalterra en què se cessarà els cogerents i el secretari d'aquest òrgan: Agustina Brines, ja cessada per Compromís, Xavier Simó i Jorge Cuerda, detinguts també en el marc de l'operació Alqueria.

El procés es completarà el 24 de juliol, data prevista per al primer ple ordinari de la diputació valenciana després d'aquests canvis.

També et pot interessar

stats