La Diputació de València crea una oficina d'atenció per a les víctimes del franquisme

Les famílies tindran fins al mes de maig el suport de tècnics experts que col·laboraran amb aquesta iniciativa.

La Diputació de València crea una oficina d\'atenció per a les víctimes del franquisme
La Diputació de València crea una oficina d'atenció per a les víctimes del franquisme

La Diputació de València ha creat una oficina d'atenció a les víctimes del franquisme que, en principi, estarà activa fins abril o maig. L’oficina prestarà ajuda als familiars de represaliats i recopilarà informació per a interposar querelles pels crims i per la repressió franquistes. La coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez, ha presentat aquesta iniciativa. "La Diputació de València és l'única administració espanyola que està donant ajudes per a exhumar els represaliats pel franquisme", ha afirmat.

Aquesta oficina estarà atesa per dos tècnics especialistes en memòria històrica en el centre cultural La Beneficència i costarà al voltant de 50.000 euros per part de la corporació provincial.

La diputada ha explicat que la finalitat d'aquesta proposta és atendre a les víctimes, oferir-los ajuda per a identificar els enterrats en fosses comunes i recopilar testimoniatges que permeten obtindre més dades sobre la possible existència de noves fosses. També es recolliran testimoniatges d'espoli o de maltractament durant la dictadura franquista. També té com a objectiu " poder reconstruir la història a través d'aquestes narracions", segons detalla Álex Calp, un dels tècnics que atendrà aquesta oficina.

També et pot interessar

stats