La Diputació d’Alacant crea una comissió per a estudiar la llei de mancomunitats

També avaluarà la possible incorporació del requisit lingüístic en la llei d'acompanyament dels pressupostos.

El popular César Sánchez, ha anunciat la constitució d’una comissió per a la defensa de la província, de l'autonomia local i contra la llei de mancomunitats
El popular César Sánchez, ha anunciat la constitució d’una comissió per a la defensa de la província, de l'autonomia local i contra la llei de mancomunitats / Efe

El president de la Diputació d'Alacant, el popular César Sánchez, ha anunciat la constitució d’una comissió per a la defensa de la província, de l'autonomia local i contra la llei de mancomunitats del Consell, pels "seriosos dubtes" constitucionals de la nova legislació. 

Sánchez ha argumentat que la llei és un "pas més" del Consell en "la seua ruptura" amb la Diputació d’Alacant "i amb la província" i ha dubtat que "defense i siga respectuosa amb el municipalisme i l'autonomia local".

La comissió estudiarà el contingut de la llei de mancomunitats, sobre la qual Sánchez ha expressat els seus "seriosos dubtes que siga respectuosa amb el municipalisme i l'autonomia local". 

De la mateixa manera, analitzarà les polítiques de coordinació impulsades per la Generalitat i el deute històric del Consell amb la Diputació. Sánchez l’ha xifrat globalment en uns 190 milions d'euros, sobretot per les competències impròpies que presta la institució provincial en serveis socials, que ha situat en uns 25 milions anuals.

Requisit lingüístic

A més, la comissió també avaluarà la possible incorporació del requisit lingüístic a la llei d'acompanyament dels pressupostos autonòmics.

Segons Sánchez, el Consell ha fet "un pas més en la ruptura institucional" amb la Diputació, dins d'un context en què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tracta amb els "separatistes" i Puig "està fent passos per a entregar la Comunitat Valenciana a Catalunya".

També et pot interessar

stats