La Diputació d'Alacant aprova els pressupostos per a 2020

Els comptes tiren avant amb el vot a favor de l'equip de govern, PP i Ciutadans, i l'abstenció de Compromís.

La Diputació d\'Alacant aprova els pressupostos per a 2020
La Diputació d'Alacant aprova els pressupostos per a 2020

El ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat els pressupostos harmonitzats per a 2020 per 266,5 milions d'euros en ingressos (-0,41%) i 262,1 milions d'euros en despeses ( 2,91%). Els comptes tiren avant amb el vot a favor de l'equip de govern, PP i Ciutadans, i l'abstenció de Compromís. El PSPV hi ha votat en contra.

Des del PP, el portaveu Eduardo Dolón ha apuntat que es tracta d'uns comptes que "consoliden el treball de l'equip de govern", juntament amb Ciutadans. I ha parlat de pressupostos "equilibrats, solidaris i que busquen el progrés, el desenvolupament i la modernització de la província".

Ha destacat que “per cinqué any consecutiu, el deute serà de zero euros i no se subscriuran préstcs”. A més, ha subratllat que són uns comptes que busquen ser “el motor més important de suport i assistència als municipis”.

Dolón ha desgranat que es destinen 90 milions d'euros als municipis, als quals se sumaran 40 milions més. Entre les partides més destacades, els 27,7 a plans d'obres, 15 milions a cooperació, 6 milions a l'efecte de la DANA, 4 a carreteres i 5,3 a medi ambient.

Amb aquests números, la Diputació tindrà una capacitat de finançament garantit de 56 milions d'euros. Així mateix, continuarà assumint competències impròpies en matèria de serveis socials per 25,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats