La Diputació d'Alacant agruparà les al·legacions per la retallada del transvasament Tajo-Segura

Sol·licita a l'Institut de l'Aigua que s'agrupen les de les comunitats de regants i els sectors afectats a l'Esquema de Temes Importants del Tajo.

La diputada provincial de Cicle Hídric, Ana Serna, atén els mitjans
La diputada provincial de Cicle Hídric, Ana Serna, atén els mitjans / Europa Press

La Diputació d'Alacant ha sol·licitat a l'Institut de l'Aigua que elabore una sèrie de fitxes per a agrupar les al·legacions de les comunitats de regants i els sectors afectats del Baix Segura en l'Esquema de Temes Importants (ETI) del Tajo.

Segons ha explicat la diputada provincial de Cicle Hídric, Ana Serna, l'objectiu és "evitar grans discrepàncies". Així ho ha dit durant la reunió amb els ajuntaments de la comarca per a abordar la suposada retallada en el transvasament Tajo-Segura.

Serna ha sostingut que la Diputació estima que els actuals cabals ecològics en la capçalera estan "bé com estan", i "no hi ha per què augmentar-los". "De fet, els professionals que ens estan assessorant, a través de l'Institut de l'Aigua, així ens ho diuen. Estem davant una amenaça real i hem de donar una resposta real", ha prosseguit.

Així mateix, Serna ha afirmat que l'ETI no afecta només l'agricultura "sinó també al proveïment" i ha recordat que hi ha 35 municipis que depenen de la Mancomunitat de Canals del Taibilla.

A més, ha incidit en què "a vegades" el 60% del volum dels cabals d'aigua del Taibilla "depén exclusivament del transvasament Tajo-Segura". I s'ha referit al perjudici econòmic per als ciutadans, ja que el cost de l'aigua de les dessaladores és "superior".

També et pot interessar

stats