La Diputació de Castelló reuneix setze municipis litorals per a abordar l'estratègia de protecció de la costa

La presidenta del govern provincial, Marta Barrachina, busca unitat d'acció entre els alcaldes i alcaldesses afectats per a reclamar al Ministeri de Transició accions que frenen la regressió

Marta Barrachina
La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, entrevistada este dimarts en 'Les notícies del matí'

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, reuneix este dimarts setze alcaldes i alcaldesses de municipis costaners de les comarques del nord amb l'objectiu d'estudiar i consensuar una línia d'acció comuna per a reivindicar la "defensa" i "protecció" del litoral davant del govern d'Espanya. La trobada, tal com ha explicat en l'entrevista de Les notícies del matí, és el preludi d'una altra reunió fixada per al 23 de maig a Madrid amb el secretari d'estat de Medi Ambient, Hugo Morant, a qui li presentarà l'estratègia pactada per totes les poblacions afectades i li demanarà que prenga mesures: "Vull posar-li damunt de la taula la necessitat expressa d'actuació a la costa de Castelló, que és motor econòmic i turístic", ha assenyalat la dirigent provincial.

La trobada de hui tindrà lloc al saló de recepcions de la Diputació i Barrachina ha convocat els màxims representants de cada municipi de costa perquè puguen traslladar-li de primera mà "les necessitats, reivindicacions i problemàtiques" per tal d'abordar, partint d'eixa base, "una estratègia comuna en defensa de la costa" però que, alhora, defense les particularitats de cada lloc, ha sostingut.

En el ple del 26 de març, la corporació provincial va aprovar en bloc una moció en defensa del litoral de la província que incloïa una petició de reunió amb la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, per tal de fer-li arribar en persona "els problemes seriosos" que afronta la zona "per la degradació que pateix des de fa dècades".

La prioritat de Barrachina (PP) en este assumpte és deixar de banda els colors polítics per tal d'alçar la veu de manera conjunta des de la Diputació de Castelló. "Vull que anem tots a l'una, no és el mateix per a un municipi lluitar a soles pels seus drets que si anem tots a l'una", ha insistit en la ràdio d'À Punt. La mandatària del Partit Popular ha remarcat la urgència d'armar ja un pla d'actuació sobre la costa de la província, perquè "cada dia que passa es perden oportunitats". "Han de fer espigons, regenerar i solucionar els problemes dels municipis", ha subratllat, per a lamentar tot seguit que fins ara s'han escomés "actuacions molt aïllades". "Tots els experts diuen que si volem regenerar la costa i que no ens guanye terreny cada dia, cal una actuació conjunta, encara que després cada localitat té una singularitat" ha aclarit.

També et pot interessar

stats