La Diputació de Castelló es constitueix aquest divendres

PSPV i Compromís governaran junts després de l’acord a què arribaren dijous.

La Diputació de Castelló es constitueix aquest divendres
La Diputació de Castelló es constitueix aquest divendres

La Diputació de Castelló es constitueix aquest divendres, fet que iniciarà la primera legislatura amb un govern d’esquerra després dels 24 anys en què la corporació ha estat liderada pel PP, primer amb Carlos Fabra i posteriorment amb Javier Moliner. Després de l’acord a què han arribat aquest dijous PSPV (amb 12 diputats) i Compromís (2 diputats), les dues formacions sumen majoria absoluta i governaran juntes.

La corporació provincial estarà formada per quatre grups polítics. El grup socialista estarà representat per Santiago Pérez (partit judicial de Morella); Ruth Sanz i Xaro Miralles (partit judicial de Vinaròs); José Martí (partit judicial de Llucena), que amb tota probabilitat dirigirà la institució; Ximo Huguet, Tania Baños i Manel Martínez (Nules); María Giménez, Patrícia Puerta, Santiago Agustí, Virginia Martí i Abel Ibáñez (Castelló).

D’altra banda, el PP va elegir per consens els seus diputats provincials per als pròxims quatre anys després d’haver mantingut set reunions comarcals. Seran Andrés Martínez i María Ángeles Pallarés (partit judicial de Vinaròs); David Vicente i Víctor Fabregat (compartiran dos anys cada un), Vicente Pallarés, Marta Barrachina, Susana Marqués i Vicente Sales (partit judicial de Castelló); Antonio Cases i Vicente Rodríguez (compartiran cada un dos anys) i Nieves Martínez (partit judicial de Sogorb); i Salvador Aguilella i Elena Vicente-Ruiz, que farà de presidenta del grup a la institució (partit judicial de Nules). 

Cristina Fernández i Domingo Vicent, de Benicàssim i Vila-Real seran els representants de Ciutadans, mentre que Ignasi García i Maria Dolores Parra estaran per Compromís. 

També et pot interessar

stats