La Diputació de Castelló, condemnada a pagar 531.000 euros per un esdeveniment de golf de 2011

La corporació estudia recórrer la sentència favorable a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana.

Edifici de la Diputació de Castelló en una imatge d'arxiu
Edifici de la Diputació de Castelló en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat la Diputació de Castelló a pagar 531.000 euros a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTC) en concepte d'una factura derivada de la seua aportació com a copatrocinador en l'esdeveniment Masters-Castelló Costa de Azahar de 2011. La corporació provincial copatrocinava aquest torneig de golf des de 2008 juntament amb la Generalitat.

El 2012, es va afegir una addenda al conveni de col·laboració amb la SPTC per la qual Generalitat i la Diputació es comprometien a pagar, a més de la quantitat fixada en el conveni inicial, una aportació extra de 3.540.0000 euros per a compensar la falta de patrocinadors privats en aquest esdeveniment.

D'aquesta manera, la Generalitat va fer efectiva la seua part (3.009.000 euros), mentre que la Diputació mai va abonar els 531.000 euros que li corresponien.

La diputació estudia recórrer la sentència

La sentència afirma que, encara que la gestió siga de 2012, és l'actual Diputació la que ha de pagar ara aquests diners perquè es tracta del compliment d'un conveni. "En aquests convenis s'ha pactat, de manera clara i inequívoca, que han de transferir unes determinades quantitats, en uns terminis concrets", diu la sentència.

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista en la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha avançat que l'equip de govern "està estudiant totes les vies legals de recurs". Per a Pérez, es tracta d'un "un exemple més, de molts, de la nefasta gestió del Partit Popular".

En la mateixa línia, el portaveu de Compromís en la Diputació, Ignasi Garcia, ha assenyalat que aquesta és "una més entre totes les despeses que la societat castellonenca ha heretat dels governs del PP".

També et pot interessar

stats