La Diputació de Castelló aprova una moció per la tornada dels represaliats soterrats al Valle de los Caídos

El PSPV i Compromís presenten una iniciativa que inclou un estudi per a ajudar a identificar les restes enterrades al mausoleu franquista.

El Valle de los Caídos en una imatge d'arxiu
El Valle de los Caídos en una imatge d'arxiu

El PSPV i Compromís presenten aquest dimarts, a les 11:00 hores, una moció en el ple de la Diputació de Castelló per a reclamar que tornen les restes mortals de les més de 1.700 persones procedents de les comarques del nord que hi ha soterrades al Valle de los Caídos.

La iniciativa diu que la mateixa l'institució provincial elaborarà prèviament un estudi per a identificar les restes de les persones traslladades al mausoleu franquista, una informació que es farà publica perquè els familiars hi tinguen accés. A més, instaran el govern espanyol i Patrimoni Nacional que faciliten la tornada de les restes que reclamen les famílies.

El portaveu del Grup Compromís, Ignasi Garcia, destaca que és hora de restituir la dignitat de les víctimes, mentre que el portaveu del PSPV, Santi Pérez, defensa que la moció és necessària per a dignificar la memòria dels represaliats.

D'altra banda, el ple té previst aprovar una declaració institucional en suport de l'obertura del santuari de Sant Joan de Penyagolosa, un manifest que recull la reivindicació de la plataforma Salvem Sant Joan de Penyagolosa, que reclama revitalitzar l'entorn d'aquest paratge.

També et pot interessar

stats