Dimiteix el secretari general d’Innovació Cultural i Museus de la Junta d’Andalusia

Amb la renúncia de Fernando Francés, ja són 12 les dimissions d’alts càrrecs en el govern andalús del PP i Cs en només sis mesos.

Fernando Francés, en una imatge d'arxiu
Fernando Francés, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El fins ara secretari general d'Innovació Cultural i Museus de la Junta d'Andalusia, Fernando Francés, ha presentat el seu "cessament voluntari per motius personals" a la consellera de Cultura i Patrimoni Històric, Patricia del Pozo, que ha acceptat la renúncia al càrrec.

La de Francés és la dimissió que fa dotze d’un alt càrrec en el govern andalús format per Partit Popular i Ciutadans en només sis mesos.

Francés va ser nomenat al febrer, una elecció sobre la qual l'oposició va demanar explicacions a la consellera per suposada incompatibilitat, ja que Francés estava vinculat a l'empresa Gestión Cultural y Comunicación.

Del Pozo va defendre en seu parlamentària que Francés va deixar de ser el propietari d'aquesta empresa un dia abans de ser nomenat en el càrrec. Així, segons ella, no existia cap mena d'incompatibilitat ni irregularitat.

La consellera ha agraït a Francés el seu treball en els vora sis mesos que ha ocupat aquest càrrec i ha expressat el desig que, com a persona vinculada al món de la cultura i de l'art contemporani, puga "continuar aportant a la cultura andalusa" en el futur.

D'altra banda, la Fiscalia de Màlaga va arxivar al juliol una investigació oberta a Francés per l’etapa com a director del Centre d'Art Contemporani de Màlaga, en relació amb les suposades irregularitats en la compra de quadres, en no apreciar cap il·lícit penal.

També et pot interessar

stats