Dimiteix el president de la Diputació de Lleida per a “preservar l’honorabilitat”

La institució assegura que “no és una persona imputada”, a l'espera que declare davant el jutge.

Reñé dimiteix una setmana després de la seua detenció per un possible delicte de corrupció
Reñé dimiteix una setmana després de la seua detenció per un possible delicte de corrupció / Efe

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha decidit “fer un pas al costat” per a “preservar l’honorabilitat” de la institució, una setmana després de la seua detenció per un possible delicte de corrupció. 

Reñé ha decidit dimitir després de reunir-se amb la direcció nacional del PDeCAT. Malgrat aquesta decisió, des de la Diputació de Lleida asseguren que “no és una persona imputada”, a l'espera que declare davant el jutge.

El president va ser posat en llibertat el passat 2 d'octubre i va negar haver rebut comissions o haver actuat “en benefici de ningú” i va atribuir la seua detenció pels Mossos d'Esquadra a un “interés” a desacreditar la seua “honorabilitat”. 

En un primer moment, va dir que no es plantejava dimitir, però una setmana després considera que hi ha “falta de confiança” cap a ell.

Els Mossos d'Esquadra van detindre 25 persones més a banda de Reñé, entre les quals es trobaven alts càrrecs de la corporació provincial i empresaris, en una operació contra una trama de presumpte pagament de comissions a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

També et pot interessar

stats