Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Dimiteix l'alcalde del Verger després de perdre el suport del seu grup municipal

El primer edil va ser suspés de militància pel PSPV per vacunar-se contra la covid abans d'hora

L'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'alcalde del Verger, Ximo Coll / Europa Press

L'alcalde del Verger (Marina Alta), Ximo Coll, ha presentat aquest dimecres la seua dimissió com a primer edil del municipi i cedeix així el seu lloc al segon tinent d'alcalde, Juan Chover. La renúncia es deu a la pèrdua del suport del seu grup municipal, que l'any passat ja el va suspendre de militància del PSPV per vacunar-se contra la covid abans d'hora al costat de la seua dona i alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives.

Coll ha pres la decisió per a "garantir la governabilitat" del municipi i donar "estabilitat" al govern municipal. La formació, que governa en solitari i en minoria el municipi, compta amb el suport "puntual" de Compromís, que havia supeditat les negociacions municipals en diverses iniciatives al cessament de Coll com a primer edil.

El 15 de novembre de l’any passat, Coll i Vives van acudir a declarar als jutjats de Dénia com a investigats, després que un jutge obrira diligències per a investigar la vacunació contra la covid de tots dos alcaldes, que va tindre lloc al centre de salut del Verger el passat 8 de gener de 2021, quan no els corresponia per torn.

La Fiscalia Anticorrupció els atribueix la presumpta comissió d'un delicte de suborn passiu impropi.

la Marina Alta