Dimiteix l'alcalde de Badalona després de ser arrestat amb símptomes d'embriaguesa

El jutge l'ha deixat en llibertat provisional, en una causa oberta contra la seguretat viària i d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Imatge d'arxiu de l'ara exalcalde de Badalona, Álex Pastor.
Imatge d'arxiu de l'ara exalcalde de Badalona, Álex Pastor.

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha dimitit després que anit fora arrestat pels Mossos d'Esquadra per atemptat contra l'autoritat en encarar-se als agents que el van parar. S’havia saltat el confinament i conduïa amb símptomes d'embriaguesa.

Així ho ha anunciat el quart tinent d'alcalde, Rubén Guijarro, en una roda de premsa convocada d'urgència i en la qual ha explicat que Pastor, a qui el PSC ha suspés de militància, ha demanat disculpes i ha fet pública aquesta decisió a través d'una carta que ha remés el seu advocat.

Ara el substituirà la primera tinenta d'alcalde, Aïda Llauradó, cap dels comuns, fins que es convoque el ple extraordinari en el qual s'hauria de votar el nou alcalde o alcaldessa. El reglament dona un termini de deu dies que podria veure's modificat per l'estat d'alarma.

En la declaració davant el jutge, Pastor s'ha acollit al dret a no declarar i ha quedat en llibertat provisional, en una causa oberta per un delicte contra la seguretat viària i un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

També et pot interessar

stats