Dimiteix la directora general de Treball que va legalitzar el sindicat de treballadores sexuals

L'Advocacia General de l'Estat ha començat a estudiar els tràmits per a la impugnació.

La ministra de Treball diu que desconeixia que el Ministeri haguera donat llum verda al sindicat
La ministra de Treball diu que desconeixia que el Ministeri haguera donat llum verda al sindicat

La directora general de Treball, Concepción Pascual, ha presentat la dimissió després d'assumir la responsabilitat de la creació del sindicat denominat Organització de Treballadores Sexuals (Otras).

Segons ha informat el Ministeri de Treball en un comunicat, la ministra Magdalena Valerio ha acceptat la renúncia de la directora general. Concepción Pascual "ha assumit voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d'Otras, l'Organització de Treballadores Sexuals", diu l'escrit. 

Per la seua banda, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha confirmat en una roda de premsa aquesta dimissió i ha assenyalat que Pascual "no va saber interpretar" la transcendència de donar el vistiplau a aquest sindicat, "perquè en l'administració tot el món no té sensibilitat política ni se li exigeix".

El 4 d'agost, el BOE va publicar la constitució del sindicat Otras. Segons l'actual legislació laboral, només els treballadors o les treballadores poden formar un sindicat, amb la qual cosa l'executiu socialista estaria reconeixent aquesta condició a persones que exerceixen la prostitució, una postura contrària a la que manté el govern de Pedro Sánchez.

Després de conéixer la notícia, la ministra de Treball, Magdalena Valerio, va reconéixer que li havien "colat un gol per l'escaire" i que "desconeixia per complet" que el seu Ministeri haguera donat llum verda al sindicat. El govern central ha encomanat a l'Advocacia General de l'Estat que inicie els tràmits per a la impugnació.

També et pot interessar

stats