Dimiteix el conseller de Polítiques Socials de Madrid en plena crisi per les restriccions

Reyero (Cs) es va enfrontar al conseller de Sanitat (PP) per la derivació d’ancians als hospitals durant la pandèmia.

Alberto Reyero durant un dels plens de l'Assemblea de Madrid
Alberto Reyero durant un dels plens de l'Assemblea de Madrid / Marta Fernández (Europa Press)

La gestió de la crisi sanitària de la Comunitat de Madrid ja s’ha cobrat aquest divendres una baixa. El conseller de Polítiques Socials i Igualtat de Madrid, Alberto Reyero (Ciutadans), ha presentat aquest divendres la seua dimissió a la presidenta del govern autonòmic de coalició, Isabel Díaz Ayuso (PP).

Segons ha argumentat Reyero en la seua carta de dimissió, vol "tancar una etapa, fer un pas al costat" i tornar a les seues tasques a l’Assemblea de Madrid, des d’on continuarà “defensant els drets de les persones més vulnerables", segons explicava.

Reyero va protagonitzar un enfrontament amb el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, del PP, arran d'uns protocols de derivació de pacients de les residències de majors, en els quals es rebutjava el trasllat d'ancians als hospitals durant la crisi sanitària. Escudero va al·legar que es tractava d'un "esborrany" enviat per "error".

Cal assenyalar que la decisió de recórrer contra l’orde del Ministeri de Sanitat, que aquest divendres ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat, i que estableix les restriccions per a les ciutats amb més incidència del coronavirus, ha sigut una proposta del PP, soci de govern de Reyero. La formació taronja no defensa aquesta posició, una discrepància que ha pogut originar friccions entre els dos socis de govern.

Una dimissió més durant la crisi sanitària

La d’Alberto Reyero és una més de les dimissions que li han comunicat a Ayuso durant la pandèmia. En el període de desescalada, va dimitir la directora general de Salut Pública, Yolanda Fuentes. La baixa voluntària de Fuentes arribava uns dies després de mostrar-se contrària a sol·licitar el pas de la comunitat a la fase 1 de la desescalada, donada la situació sanitària a la regió.

Més recentment, el catedràtic Emilio Bouza, qui havia sigut escollit com a portaveu de la comunitat madrilenya del grup Covid-19, va dimitir només dos dies després de ser-hi designat. Algunes veus apuntaven a la guerra política oberta entre el govern autonòmic i l’espanyol com a causa de la dimissió d’aquest doctor.

També et pot interessar

stats