Dilluns es coneixerà qui encapçalarà cada conselleria

El nou Botànic tindrà una presidència i onze conselleries, una més que en l’anterior legislatura.

Mónica Oltra, Rubén Martínez Dalmau i Ximo Puig durant la signatura del nou Botànic
Mónica Oltra, Rubén Martínez Dalmau i Ximo Puig durant la signatura del nou Botànic / Arxiu

Qui estarà al capdavant de cada conselleria és una pregunta que els partits del Consell s’han encabotat a no resoldre fins al final. Amb l’acord del nou Botànic i la investidura de Ximo Puig com a president blindats, els noms se sabran previsiblement el dilluns dia 17. Tot i això, fonts institucionals ja han avançat que hi haurà pocs canvis i que la majoria repetirà cartera. 

El nou Botànic tindrà una presidència i onze conselleries, una més que en l’anterior legislatura. El PSPV repeteix les competències del primer Botànic i suma Innovació i Universitats, que espera tindre una conselleria pròpia. Les previsions apunten que Ana Barceló seguirà en Sanitat, Vicent Soler en Hisenda, Rafa Climent en Economia i Gabriela Bravo en Justícia. Com a noves incorporacions es troba Mireia Mollà, regidora de Compromís a Elx, qui podria fer-se càrrec d’Agricultura i Medi Ambient.

Compromís dirigirà quatre àrees de gestió, una menys que l’última legislatura. Són vicepresidència, que tornarà a estar encapçalada per Mónica Oltra, a més de mantindre Igualtat i Polítiques Inclusives. També quedaria en mans de Compromís, Educació, que podria dirigir de nou Vicent Marzà; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; i Economia Sostenible, Comerç i Treball.

Pel que fa al nou soci de govern, Unides Podem-Esquerra Unida, s’estrena amb dues conselleries: Qualitat Democràtica i Habitatge i Sostenibilitat Energètica Habitacional, que tindrà categoria de vicepresidència i encapçalarà Rubén Martínez Dalmau. Els recentment aterrats al Consell dirigiran les agències de canvi climàtic i energia, que les compartiran amb Compromís.

També et pot interessar

stats