Díaz anuncia un novembre "històric" en l'afiliació a la Seguretat Social

La vicepresidenta segona i ministra de Treball avança que la dada d'atur serà "molt positiva per al país"

Les vicepresidentes del govern espanyol Yolanda Díaz i Nadia Calviño durant la sessió de control al Congrés
Les vicepresidentes del govern espanyol Yolanda Díaz i Nadia Calviño durant la sessió de control al Congrés / Efe

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que novembre ha sigut un mes "històric" en l'afiliació a la Seguretat Social i amb una dada d'atur "molt positiva per al país".

En resposta a una pregunta del diputat i secretari general del PP, Teodoro García Egea, la ministra ha assenyalat que, amb les dades d'ocupació i atur del mes de novembre que se sabran demà, "va comprovar que la xifra és històrica quant a afiliats a la Seguretat Social i, per tant, de cotitzadors".

Prèviament, en declaracions als mitjans abans del començament del ple, la ministra ha augurat unes "molt bones" dades de desocupació, que "continuaran una senda descendent malgrat el mes en què ens trobem".

La ministra també ha valorat la reforma de pensions elaborada pel govern, que acaba amb el factor de sostenibilitat i amb l'índex de revaloració de la reforma del PP que, si continua, implicaria que l'any vinent les pensions pujarien només un 0,25%, ha recordat.

Per part seua, el diputat popular ha blasmat el govern per uns pressupostos que, al seu judici, carreguen sobre les classes mitjanes i baixes la fiscalitat, penalitzant "el que vol conduir, ser autònom, crear empreses i crear ocupació".

"Són un exemple que les coses es poden fer d'una altra forma", ha retret García Egea a la vicepresidenta segona, a la qual ha deixat clar que "no es pot estar amb els joves i endeutar el seu futur, no es poden cuidar les classes mitjanes i que la cistella de la compra siga la cistella de Nadal".

Díaz demana a Olona que respecte la constitució

En una altra pregunta, la diputada de Vox Macarena Olona ha acusat la ministra d'haver "subornat els sindicats" UGT i CCOO, convertint-los en "les seues plataformes polítiques personals" perquè aquests signaren un conveni del metall i evitar així les mobilitzacions als carrers de Cadis.

"Els treballadors volen pàtria, ministra comunista, i li anticipe que estan a punt de prendre els carrers", ha manifestat Olona.

La vicepresidenta segona ha demanat a la diputada de Vox que deixe de tractar d'ofendre el govern perquè només "queda retratada amb aquestes consideracions" i li ha reclamat que "respecte la Constitució" i la figura dels agents socials que hi està recollida.

"Ens han dit els agents socials i els treballadors i les seues famílies a Cadis que organitzar-se, lluitar, mobilitzar-se, dialogar, negociar... val la pena. I jo hui els done les gràcies perquè, malgrat els seus discursos, sindicar-se, tindre patronals, fa més sòlid el país", ha afegit Díaz

També et pot interessar

stats