El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica el nomenament del nou Govern català

El president Quim Torra signa el segon decret de nomenament de consellers.

El president Quim Torra ha signat el segon decret de nomenament de consellers
El president Quim Torra ha signat el segon decret de nomenament de consellers / Quique García (Efe)

El Diari Oficial de la Generalitat Catalana (DOGC) ha publicat aquest divendres 1 de juny el Decret 3/2018 signat pel president de la Generalitat de Catalunya el passat 29 de maig, pel qual es nomenen el vicepresident del Govern i els consellers i les conselleres del seu executiu.

Aquest decret substitueix el que va signar el 19 de maig però que el Govern central no va publicar en el DOGC perquè la llista de nomenaments incloïa quatre consellers del Govern de Carles Puigdemont que estan en l'actualitat en presó preventiva o s'han exiliat a l'estranger: Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Toni Comín. D'aquesta manera, Alba Vergés assumirà la cartera de Salut; Damià Calvet, Territori i Sostenibilitat; Laura Borràs s'ocuparà de Cultura, i finalment, Maria Àngels Chacón serà la nova responsable d'Empresa i Coneixement.  

La publicació d'aquest decret desbloqueja la conformació del Govern de Catalunya i permet que prenguen possessió dels seus càrrecs els consellers i conselleres. Els nous nomenaments suposen una proporció de sis dones sobre tretze alts càrrecs. A més, suposarà la fi de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució,  en vigor des del mes d'octubre.

També et pot interessar

stats