Dia clau per a saber si s'avancen les eleccions autonòmiques

El president de la Generalitat, Ximo Puig, podria anunciar la decisió al llarg d'aquest dilluns.

VÍDEO | Dia clau per a saber si s\'avancen les eleccions autonòmiques

Aquest dilluns és el dia assenyalat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a fer públic si decideix avançar les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig i les fa coincidir amb les generals del 28 d'abril. Així ho ha assegurat el cap del Consell aquests darrers dies davant la creixent possibilitat que l'avançament electoral es produïsca.

Al llarg del cap de setmana, Ximo Puig ha dit que prendrà la decisió "pensant sempre en els interessos dels valencians i les valencianes". A més, ha afegit que “el que importa és que siga la màxima gent la que decidisca el futur de la Comunitat Valenciana”.

Per a l'avançament electoral, el president hauria de convocar un ple del Consell extraordinari, que hauria de dur avant la signatura de la dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions.

Seria la primera vegada en la història que un president de la Generaliat dissol la cambra i convoca eleccions anticipades. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana de 2006 va introduir la potestat del president de la Generalitat de poder dissoldre les Corts i convocar eleccions anticipades. Fins ara no d'ha fet mai ús d'aquesta potestat. 

També et pot interessar

stats