Detingut a Terrassa un franctirador que volia matar Pedro Sánchez

Planejava atemptar contra el president del govern espanyol en venjança per l’exhumació de les restes de Franco.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Ballestero (Efe)

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que han detingut un home de 63 anys veí de Terrassa, a Barcelona, que havia manifestat la intenció de acabar amb la vida del president del govern espanyol Pedro Sánchez.

L’home havia sol·licitat en un grup de WhatsApp ajuda logística per a matar Sánchez i “sacrificar-se per Espanya” en revenja per l’exhumació de les restes del dictador Franco, segons publica el diari Público.

El detingut, que treballa com a vigilant de seguretat, té llicència d’armes i segons el digital està considera un dels millors tiradors del club de tir olímpic del Vallès.

Per contra, en declaracions a TV3, el president del Club de Tir de Terrassa ha qualificat l’arrestat de “tirador mediocre”. Ha explicat que s’entrenava en la modalitat d’aire comprimit i per això veu “impossible que fora un franctirador”.

Un arsenal al domicili

La detenció va tindre lloc el passat 19 de setembre. Els agents van trobar un arsenal al seu domicili, amb 16 armes de foc entre les quals hi havia rifles de precisió i un subfusell d’assalt.

L’arrestat va confessar les seues intencions als agents i el jutjat de guàrdia va decretar l’empresonament preventiu al centre penitenciari Brians-2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

El jutjat d’instrucció 3 de Terrassa ha obert una causa contra el detingut pels delictes de conspiració per a atemptar contra l’autoritat amb ús d'arma, amenaces greus, tinença il·lícita i depòsit d'armes, municions i explosius, i un delicte d'odi.

Segons fonts de la investigació, freqüentava ambients ultradretans, però mai havia participat en actes violents, per la qual cosa no tenia antecedents policials i no estava controlat per les forces de seguretat.

Sánchez demana "assossec i serenitat"

Sánchez ha demanat "assossec, serenitat, normalitat i treball", després de la detenció d'un vigilant de seguretat i ha agraït el suport i la solidaritat que ha rebut, així com el treball de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

El president del govern central ha incidit que "el que menys importa és qui era l'objectiu" i ha dit que el que importa és que es reivindique "el valor de la convivència i la defensa assossegada de les idees".

També et pot interessar

stats