Detingut el president de la Diputació de València en una operació anticorrupció

Jorge Rodríguez està present en els escorcolls que s'estan realitzant a Ontinyent.

Seu de Diputació a València

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha coordinat aquest dimecres una operació contra la corrupció en la qual s'ha detingut el president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, del PSPV-PSOE, i altres cinc persones. Entre els detinguts en l'operció batejada amb el nom d'Alqueria, es troba el seu cap de gabinet, Ricard Gallego. Els altres detinguts són els cogerents de Divalterra (Xavier Simón i Agustina Brines), un assessor de Presidència i el lletrat de Presidència de la Diputació, Jorge Cuerda. 

En el dispositiu, que s'ha activat a les 7:30 hores del matí amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, s'emmarca en l'anomenada "Operació Alqueria". Hi participen efectius de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) desplaçats des de Madrid i de la Prefectura Superior de València. Els agents han registrat la vivenda particular de Jorge Rodríguez, l'organisme provincial, l'Ajuntament d'Ontinyent i la seu de Divalterra. Jorge Rodríguez està present en els escorcolls que s'estan realitzant a Ontinyent. Més de 200 discs durs han sigut decomissats a Divalterra. 

La causa, declarada secreta, es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics en contractes de Divalterra, l'empresa pública de brigades forestals, al maig 2018. La investigació es va iniciar a partir de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, l'antiga Imelsa, el 2015.

Ciutadans va denunciar Jorge Rodríguez davant la Fiscalia per contractes d'alta direcció en Divalterra

El representant de Ciutadans en el consell d'administració de Divalterra, Jorge Ochando, va presentar el mes d'abril passat una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció de València contra el president de la corporació provincial per presumptes irregularitats en els contractes d'alta direcció en la nova Imelsa. La informació aportada es va afegir a altres diligències prèvies. La Fiscalia va acabar presentant una denúncia el mes de maig i aquest dimecres s'ha desplegat l'anomenada “Operació Alqueria”, durant la qual han detingut Jorge Rodríguez.

Ciutadans va presentar la denúncia contra Rodríguez, els gerents de Divalterra Xavier Simón i Agustina Brines, i el secretari del consell d'administració de l'entitat, Jorge Cuerda. Al·ludia a presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental, administració deslleial, delictes societaris, negociacions prohibides, ocultació d'informació i malversació de fons públics. En el seu escrit, Ciutadans sol·licitava a la Fiscalia que obrira diligències per a comprovar les presumptes irregularitats sobre contractes d'alta direcció.

Ochando ha explicat en el magazín matinal de la ràdio d'À Punt que en arribar al Consell de Divalterra es van adonar que hi havia càrrecs d'alta direcció que no havien sigut designats pel Consell: "Vam comprovar les actes i vam veure que no havien sigut nomenats en cap moment. El que vam fer va ser demanar explicacions. Com que no vam rebre cap tipus d'explicació, vam posar el cas en coneixement de la Fiscalia". 

També et pot interessar

stats