Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació contra la corrupció de CDC

L'operatiu, dirigit pels Mossos, ha començat a les 8 hores i ja s'han produit 26 detencions.

Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació contra la corrupció de CDC
Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació contra la corrupció de CDC

Els Mossos d'Esquadra han detingut al president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, en el marc d'una operació pel presumpte pagament de comissions a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

L'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, deriva d'una investigació que la Fiscalia de Delictes Econòmics de Lleida va iniciar fa més de tres anys pel presumpte pagament de comissions il·legals d'empresaris a canvi d'adjudicacions públiques.

Així mateix, els investigadors tracten d'esbrinar si els empresaris implicats van contribuir amb donacions a la fundació Catdem, vinculada a CDC, a canvi d’adjudicacions d'obres a la demarcació lleidatana.

En el marc de l’operació s’han practicat registres en la seu de la Diputació de Lleida, en un domicili particular i en la seu de l'empresa afectada. A hores d’ara s’han efectuat un total de 26 detencions a Lleida, Balaguer i Solsona.

A més de Reñé, alcalde de Fondarella (Lleida), entre els detinguts hi ha dos alts càrrecs de la secció de conservació de carreteres i la número 2 de la Diputació de Lleida.

La investigació es va iniciar després que el soci d'una constructora descobrira pagaments de comissions en efectiu al president de la Diputació a canvi de mantindre adjudicacions en obres i serveis a les comarques lleidatanes.

Aquesta causa torna a posar en el punt de mira les finances de Catdem, fundació que va servir per a vehicular el pagament de comissions de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música, a canvi d'adjudicacions d'obra, segons dona per provat l'Audiència de Barcelona en la condemna del cas Millet.

La fundació Catdem també és epicentre de la presumpta trama de pagament de comissions d'empresaris a CDC que l'Audiència Nacional investiga en el cas 3%.

També et pot interessar

stats