Detingut l'alcalde de Benavites per un presumpte cas de violència masclista

El PP ha suspés de militància Carlos Gil, que també ha quedat apartat de la coordinació general de la província de València.

Carlos Gil va prendre càrrec com a diputat provincial l'any passat
Carlos Gil va prendre càrrec com a diputat provincial l'any passat / Diputació de València.

El Partit Popular de la província de València, a petició del mateix alcalde de Benavites, Carlos Gil, ha procedit a la suspensió cautelar de militància i de les funcions com a coordinador general, després de la seua detenció per un presumpte cas de violència masclista.

Els populars han emés un comunicat en què mostren la confiança "que es confirme la versió que ha donat el nostre company Carlos Gil respecte a la falsedat de la denúncia presentada per la seua dona i defenem amb rotunditat el seu dret a la presumpció d'innocència".

Segons explica el partit, va ser el mateix Carlos Gil qui es va dirigir ahir al president del comité d'ètica del PP a la província de València per a sol·licitar la suspensió de militància fins que la justícia aclarisca tots els extrems del que ha ocorregut.

Gil és una de noves les cares dels populars a la província de València, després de l'elecció de Vicente Mompó com a nou president. La direcció provincial del PP assenyala que pren la decisió d'apartar-lo fins que se celebre el juí per la denúncia presentada i es dicte sentència.

Orde d'allunyament

L'alcalde de Benavites (Camp de Morvedre) va ser detingut el passat dissabte per un presumpte cas de violència masclista, segons ha avançat ElDiario.es i com ha pogut confirmar À Punt. Així, se li ha imposat una orde d'allunyament després de passar a disposició judicial.

Un jutjat de Sagunt va decretar la seua llibertat provisional però el magistrat li va imposar com a mesura cautelar una orde d'allunyament amb la víctima (no pot acostar-se a menys de 80 metres) i prohibició de comunicar-s'hi durant tres mesos prorrogables.

El detingut ha quedat investigat en una causa oberta per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere de l'article 153 del Codi Penal. El jutjat de guàrdia va acordar el mateix dissabte inhibir-se d'aquesta causa en favor del jutjat de primera instància i instrucció 1 de Sagunt, que té atribuïdes les competències en matèria de violència sobre la dona en aquest partit judicial.

També et pot interessar

stats