Detenen l'alcaldessa de Sitges per presumpta corrupció en la concessió de subvencions

A més d’Aurora Carbonell (ERC), els agents han detingut huit persones mes en el marc de l’operació

Moment de la detenció de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell
Moment de la detenció de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juny 2023 - 18:41 Actualitzat: 22 de juny 2023 - 09:28

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), en el marc de l'operació desplegada per presumpta corrupció en la concessió de subvencions municipals a entitats socials, entre els anys 2017 i 2022. Segons fonts pròximes al cas, a més de Carbonell, els agents han detingut el regidor d'ERC Jaume Monasterio i nou persones més, entre les quals figuren diversos tècnics de l'Ajuntament.

A última hora de la vesprada, Carbonell ha quedat en llibertat provisional. Ha eixit de la comissaria de la Verneda de Barcelona amb una citació per a comparéixer aquest divendres davant del jutge que investiga la causa.

L'operació, que duen a terme agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) sota la direcció del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona, es manté oberta, amb més registres en oficines municipals i possibles detencions.

En la causa, oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, s'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació de subvencions a entitats de la Mesa del Tercer Sector i a una cooperativa de la població, entre els anys 2017 i 2020, i suposat fraccionament de contractes.

La causa la instrueix des de maig del 2022 el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, i les diligències es van incoar després de rebre un informe policial. En aquestes diligències es troben com a investigades un total tretze persones: l'alcaldessa i huit regidors de l'Ajuntament de Sitges de l'etapa que s'investiga, i quatre particulars que formaven part d'una de les cooperatives investigades. Les entrades i registres s’han dut a terme de manera simultània a les oficines municipals, les entitats beneficiàries dels contractes i els domicilis particulars dels quatre investigats relacionats amb la cooperativa.

L'alcaldessa actual, que acaba renovar en el càrrec, va liderar el govern municipal en l'etapa 2019-2023 amb el suport del Grup Independent i de Guanyem Sitges (una coalició de la CUP i els comuns), que es troba dins del període que investiga el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. Les irregularitats també afecten l'etapa anterior en l'Ajuntament de Sitges, del qual va ser alcalde Miquel Forns, de CiU, entre els anys 2015-2019.

També et pot interessar

stats