Denuncien l'alcaldessa de Llaurí per sobrepassar la taxa d'alcoholèmia al volant

El PP ha demanat la dimissió de la primera edil

L'alcaldessa de Llaurí, la socialista Ana María González Herdaro

L'alcaldessa de Llaurí (Ribera Baixa), la socialista Ana María González Herdaro, ha sigut denunciada aquest dissabte a la ciutat de València per sobrepassar la taxa d'alcoholèmia al volant. González triplicava la taxa d'alcohol permesa quan la Policia Local li va fer la prova en un control rutinari a la Marina de València. Això suposa una taxa penal que implica, com a mínim, la retirada del carnet de conduir entre 1 i 4 anys.

En un primer moment el PSPV havia decidit no pronunciar-se sobre la denúncia, perquè l'emmarcava en l'àmbit personal de l'alcaldessa. Tot i això, el secretari general del partit, Ximo Puig, ha afirmat que "tots som iguals davant de la llei sempre" i que esperaran a conéixer els detalls per a prendre decisions.

En el PP s'observa una divisió, ja que des de l'àmbit provincial demana que González dimitisca però en el municipal afirmen que no ho faran. La coordinadora general del Partit Popular de la província de València, Reme Mazzolari, emfasitza que es tracta d’un delicte i demana la dimissió de l’alcaldessa. Mazzolari ha posat l’accent en el fet que la primera edil conduïa èbria en una "zona d’oci en què hi havia famílies i podria haver ocorregut una desgràcia".

En aquesta línia, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha demanat exemplaritat a l'alcaldessa socialista perquè "ha fallat el seu comportament cívic". Ferri també ha remarcat que la coalició valencianista està a l'espera que el PSPV prenga alguna decisió sobre aquest assumpte.

L'alcaldessa de Llaurí ha publicat en el seu perfil de Facebook un missatge en què nega que l'hagen detinguda, demana perdó a la ciutadania i dona la seua versió dels fets. González ha assegurat que va ser un error, que no volia conduir, només traure el cotxe de l'aparcament i agafar un taxi. 

També et pot interessar

stats