Detenen cinc activistes després de ruixar pintura negra a les seus del PSOE i del PP

És una protesta per les polítiques climàtiques d’aquestes formacions 

Agents de la Policia Nacional, davant de la façana de la seu del PP a Madrid
Agents de la Policia Nacional, davant de la seu del PP a Madrid / Diego Radames / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut un total de cinc activistes de l’associació pel clima Futur Vegetal, acusades d’un presumpte delicte de danys, després d’haver ruixat amb pintura negra la façana de les seus centrals del Partit Popular, al carrer de Génova, i del PSOE, al carrer de Ferraz. Les dues actuacions formen part d’una protesta contra les polítiques climàtiques del principal partit del govern i de l'oposició i s'han produït de manera simultània, entre les 18:00 i les 19:00 hores d'aquest dilluns.

A la seu del Partit Popular, tres activistes, dues dones de 26 i 27 anys i un home de 48, han utilitzat extintors per a cobrir de pintura negra la porta principal de l'edifici, així com una part de la façana, a l'altura de la primera planta. Ha sigut un escorta del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui ha alertat la Policia quan ha sigut testimoni d'aquesta acció.

Mentrestant, al carrer de Ferraz una parella d'activistes ha utilitzat el mateix mètode per a protestar contra la seu del PSOE. D'igual manera han buidat extintors plens de pintura negra, amb la qual han tapat el logo del partit i la porta de la seu. En aquest cas, els agents han detingut els activistes acusats d'un delicte de danys i un altre de resistència i desobediència.

Façana del PSOE a Madrid després de l'atac amb un tint negre
Façana del PSOE a Madrid després de l'atac amb un tint negre / Diego Radames / Europa Press

Totes dues protestes s'emmarquen en la “campanya d'accions de desobediència civil no violenta d'alta intensitat”, segons la mateixa associació, per a alertar contra la crisi climàtica i demanar acabar amb les ajudes a la indústria càrnia, entre altres.

La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha sostingut que la vandalització de la seu del seu partit demostra que "els projectes autoritaris, quan es van fent menuts s'embruteixen, s'extremen", i ha demanat "alçar la veu".

Per la seua banda, el PSOE ha condemnat els atacs amb pintura que ha patit la seua seu, al carrer de Ferraz, i la del PP, al carrer de Génova, totes dues a Madrid, i els ha qualificat d'actes de violència i intimidació cap a les formacions polítiques. "En el PSOE condemnem qualsevol acte de violència i intimidació contra les formacions polítiques que representem de manera legítima els ciutadans", ha escrit el PSOE en un missatge en el seu compte oficial de Twitter.

També et pot interessar

stats