Destituït l'alt càrrec de Ports de l'Estat que va tramitar la compra de mascaretes amb la trama Koldo

El secretari general de l'ens, Álvaro Sánchez Manzanares, és el responsable del contracte de vint milions d'euros pel qual compraren a Soluciones de Gestión huit milions de mascaretes en plena pandèmia

El secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, en una imatge d'arxiu
El secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El ministre de Transports, Óscar Puente, ha destituït el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, per la seua responsabilitat en el contracte valorat en vint milions d'euros a través del qual es compraren huit milions de mascaretes a l'empresa implicada en la trama Koldo. Fonts del Ministeri han confirmat a Europa Press l'eixida d'aquest alt càrrec, que agafa el ministre Puente de visita al Marroc.

No obstant això, el titular de Transports segueix molt de prop tot allò relacionat amb l'escàndol del cas Koldo i la investigació judicial, ja que el Ministeri mateix és una de les administracions públiques afectades per la presumpta trama corrupta, quan el valencià José Luis Ábalos —actualment expulsat cautelarment del PSOE i arraconat en el Grup Mixt— era ministre del ram. Ports de l'Estat, l'empresa pública que gestiona tots els ports públics espanyols de mercaderies i de passatgers, depén directament del Ministeri de Transports i va ser la primera que va contactar amb la xarxa que dirigia l'exassessor d'Ábalos Koldo García amb la intenció d'adquirir mascaretes durant la primera onada de la pandèmia.

La destitució, avançada per El País, respon a la falta de confiança del ministre Puente en el secretari general de Ports de l'Estat després que hagen eixit a la llum més dades sobre aquesta trama que, aparentment, es dedicava a cobrar comissions il·legals. És el primer cessament en el departament ministerial des que va esclatar el cas, ja que molts dels responsables no segueixen en actiu per les diferents renovacions que s'han dut a terme en els últims anys, durant els quals han desfilat tres ministres diferents: Ábalos, Raquel Sánchez i ara Puente.

L'Agència Tributària ja ha advertit en un informe elaborat sobre la trama Koldo que hi ha "contradiccions importants" entre la versió oferida per Ports de l'Estat —ordenant de les mascaretes— i la que va donar Soluciones de Gestión —l'empresa sospitosa en el centre de la xarxa—. Mentre que Ports nega conéixer el presumpte aconseguidor Víctor de Aldama, l'empresa aporta proves en les quals assenyala que sí que va mantindre una reunió amb l'ens públic. Aquesta divergència de relats queda reflectida en l'informe que l'organisme dependent d'Hisenda va entregar el 2 de febrer al jutge instructor de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, encarregat del cas.

També et pot interessar

stats